dinsdag 23 februari 2021

Santiago De Compostella is bereikt! 

 

 

Het bedevaartsoord zou ontstaan zijn in de negende eeuw, toen het graf ontdekt werd van de apostel Jacobus. Zijn lichaam zou daar begraven zijn, nadat hij onthoofd werd. Het lichaam en het hoofd werden vervoerd via een bootje naar de Galicische kust in het bijzijn van zijn twee kompanen. 

 

                                                                                                    Jacobus nog mét hoofd. 

In de middeleeuwen werden in onze streken regelmatig wegens wereldlijke en kerkelijke rechtbanken een pelgrimstocht naar Santiago opgelegd ter boetedoening. Je kan je wel voorstellen dat niet iedereen deze opdracht heelhuids ter uitvoering bracht! De sint-jacobsschelp is een symbool van de heilige en de stad. Dit week
dier wordt eve
neens gekweekt langs de Galicische kust. Het is een lekkernij die je daar in en rond de stad veel terugvindt in de Galicische restaurants.  

Deze kerkelijke stad heeft natuurlijk zijn vele bezienswaardigheden, voornamelijk kerkelijke gebouwen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit UNESCO werelderfgoed is sinds 1985. 

 Santiago de Compostella

 Dank u Tom voor de rondleiding😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...