donderdag 11 februari 2021

 

 We zijn aangekomen in Poitiers!

 

Gids Tom De Lepeleere leidt ons rond in Piotiers

 

We bevinden ons op de virtuele wandeletappe ter hoogte van de historische stad Poitiers.

Poitiers kennen jullie allemaal van de slag van Poitiers in 732 waarbij de opmars van de Moren in Europa werd tegengehouden door Karel Martel. De eigenlijke slag werd ergens uitgevochten op een beboste heuvel tussen Tours en Poitiers. Volgens sommige historici wordt deze krijgsgebeurtenis bestempeld als één van de meest cruciale veldslagen uit de mensheid.

 

Poitiers bevindt zich op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Dit valt op door de vele kerken die in de stad uittorenen.  De plaats heeft ook wat te bieden voor dagjes toeristen. Naast de vele oude kerken, is de stad bezaaid met Middeleeuwse gebouwen. Het is bovendien een winkelstad met vele gezellige terrasjes en ook het plein voor het gemeentehuis is de moeite waard om te bezoeken.

Tevens kwam de afgelopen Tour hier aan tijdens de 11e etappe. Ze zit misschien bij de sportieve fans nog in de hoofden als de bewuste etappe waar Sagan een kwakje aan Wout Van Aert uitdeelde, waarbij de Slovaak prompt werd gedeklasseerd. Caleb Ewan won uiteindelijk duidelijk én reglementair de etappe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...