woensdag 25 april 2018

Strijd tussen de scheidsrechters :)

Gisteren gaven Werp op tijd en de Plantrekkers aan elkaar partij op het ondertussen bekende speelveld opzij van de douanetoren. De strijd ging gelijk op waarbij het eerste game naar de Plantrekkers ging.  

In het tweede game kwam de motor van Tom op dreef zodoende Werp op tijd langszij kwam en gelijk maakte. Het derde game moest beslissen wie met de overwinning ging lopen. Ben maakte een fout door tweemaal een blokje in het veld terug te gooien waardoor het terug moest gezet worden. Dat werd vrij snel rechtgezet door sterspeler Hanna. Werp op tijd, die op dreef waren, zagen echter hun kans en dreven door. Conclusie winst voor Werp op tijd.

Eindstand Werp op tijd - Plantrekkers: 2 - 1



maandag 23 april 2018

Spannende wedstrijd

Vandaag gaf de ploeg 105 partij aan Werp op tijd. Beide partijen wisten er de spanning in te houden. Het ging gelijk op en het was al snel 1-1. In game 3 trok 105 aan het langste eind en wonnen met 2-1.

Eindstand 105 - Werp op tijd: 2 - 1

woensdag 18 april 2018

2e duel beslecht op basis van ervaring

Het was weer een lekker weertje dinsdag om de tweede match in poule A te spelen. Oud gediende Kubb Pasa nam het op tegen een nieuw team: Grote Opmetingen. Kapitein Nele nam het voortouw en bracht Kubb Pasa snel op voorsprong. De mannen van de Grote Opmetingen moesten lang zoeken naar de juiste werptechniek en tactiek. Roel ronde het eerste game af met enkele rake worpen, 1-0 in de pocket.

Het tweede spelletje leek uit te draaien op een gelijkaardig scenario. Doch de gemiste kansen van Kubb Pasa en de op volle toeren draaiende tegenstanders zorgde er voor dat Marc & co: 1-1 gelijk kwamen.

Het derde spel moest beslissen over winst of verlies. Het ging in de eerste worpen gelijk op tot Kubb Pasa de sloophamer bovenhaalde en 3 kubbs in hun werpbeurt omver kegelden. Charon en co hielden de spanning er goed in door de koning een aantal keren te missen. Uiteindelijk werd hij vol geraakt en geraakten buitenstaanders zelfs onder de indruk van de vreugdekreten van Kubb Pasa.


Eindstand 2-1 Kubb Pasa - Grote Opmetingen.






woensdag 11 april 2018

Titelverdediger kansloos onderuit in openingsmatch KadasaKubb 2018

Zoals de “traditie” het wil bij de grote tornooien neemt titelverdediger Skubbidoe de handschoen op in de openingsmatch. Uitdager was Swaffelclub de Jean’s, de derde van vorig jaar, die op volle sterkte aantrad. Skubbidoe kwam daartegenover gehavend aan de start zonder sterspelers Laurens en Marianne.
In het openingsspel nam de bronzen medaille van vorig jaar een vliegende start door meteen 2  veldkubbs om te gooien. Een mentale slag waarvan de titelverdediger niet meer herstelde. 1-0. Een zelfde beeld bij het tweede spel waarbij nogmaals geopteerd werd voor een verschroeiende start. Ondanks stevig weerwerk van onder meer Veerle konden ze geen vuist maken tegen de vroege achterstand in het tweede spel. 2-0. De overwinning was binnen en de Jean’s stootten door naar 3-0. Een Mooie collectieve overwinning aangestuurd door veldmmaarchalk Raf V.

Een faire sportieve eerste match; dat smaakt naar meer! Hieronder ook nog enkele sfeerbeelden. De overige foto's kunnen jullie hier terugvinden.










dinsdag 10 april 2018

Trekking Kubbkampioenschap 2018

Deze morgen is door een onschuldige hand de trekking gebeurt voor de komende competitie.

In groep 1 zitten

KAFIPAMA
SWAFFELCLUB DE JEAN'S
KUBB PASA
GROTE OPMETINGEN
SKUBBIDOE

In groep 2 zitten:

DE PLANTREKKERS
HOFDAMES
WERP OP TIJD
KUBBASTER
105

Vergeet niet Tom, Kim of Ben te verwittigen wanneer jullie een wedstrijd spelen! Zodoende kunnen wij zorgen voor een scheidsrechter, sfeerbeelden en wedstrijdverslag.

Wij wensen iedereen succes!

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...