woensdag 26 december 2018

Overlijdensbericht

Via deze weg willen we jullie helaas het overlijden van oud-collega Stan Boonen melden.


dinsdag 11 december 2018

Windows of the world

Op 12/01/2019 geeft onze Koninklijke Harmonie van Financiën haar muzikale blik op de wereld. Dit om 19u in zaal Amuz.


maandag 22 oktober 2018

We breiden weer uit

Hoera, hun zoontje is geboren,
de eerste kreetjes klonken hun als muziek in de oren.

Hun liefste wens is nu vervuld,
voortaan worden ze door hun kleintje omhuld.




Dikke proficiat aan Veerle en Michel!

donderdag 11 oktober 2018

Uitstap Kadasa "Ludiek Antwerpen" 15 November



Altijd al willen weten wat een pagadderke is? Waarom het Steen het Steen heet? Wie in godsnaam Lange Wapper is? Hoe dat nu precies zit met die reus en dat hand?
En waarom deed Rubens zo geheimzinnig over zijn geboorteplaats? Op deze leuke wandeling doorheen historisch Antwerpen maak je kennis met beroemde en beruchte Antwerpse figuren. Beleef de rijke geschiedenis van deze stad aan de hand van meeslepende verhalen over bekende en minder bekende gebouwen en hun bewoners.
Rode draad doorheen onze stadswandeling is de 16de eeuw oftewel de Gouden Eeuw van Antwerpen, tijdens dewelke deze stad de belangrijkste stad van het huidige Europa was. 
Afspraak met Carolien op de Grote Markt voor een sprankelende ontdekkingsreis.




Wil je er graag bij zijn?






Inschrijven kan door € 10 per persoon te storten op rekening van Kadasa 
(Iban: BE16 0015 4176 4274 - Bic: GEBABEBB) 
met vermelding van naam 
voor 7 november 2018



Waar? Afspraak Grote Markt aan standbeeld “ Brabo”
Wanneer ? 15 november 9.45u -12.00u

dinsdag 28 augustus 2018

Overlijdensbericht

Via deze weg melden we het overlijden van Roger Simon, gewezen Hoofdinspecteur Grote Opmetingen Provincie Antwerpen.


donderdag 7 juni 2018

Foto's BBQ 2018

Het heeft eventjes geduurd maar hier zijn de foto's van onze BBQ 2018. Moesten er nog collega's zijn die foto's genomen hebben en ze willen delen, kunnen ze bezorgen aan Kim, Tom of Ben. Wij zorgen dan voor publicatie. 

maandag 14 mei 2018

Betaling BBQ

Voor zij die niet overschrijven is er de mogelijkheid om morgen (15/05/18) de BBQ van 25/05/2018 te betalen bij Ben. Voor leden is dit 20 euro voor niet-leden 30 euro. Jullie kunnen bij hem terecht tussen 14u en 15u.

Ervaren meesters in het Kubben

Vandaag is nog maar eens gebleken dat Skubbidoe voor een tweede keer de kampioenstitel mee naar huis wil nemen. Ze lieten nog maar eens blijken hoe efficiënt ze te werk gaan. De ploeg Grote Opmetingen stond al vlug 1-0 achter. 

In game twee leek het erop dat ze langszij kwamen maar Skubbidoe duwde door en zo werd het 2-0. De laatste game was een formaliteit maar moesten ze toch afgeven aan Grote Opmetingen die zo de eer konden redden.

Deze middag zijn er nog twee andere wedstrijden gespeeld, verslag volgt later.

Grote Opmetingen - Skubbidoe: 1 - 2

woensdag 25 april 2018

Strijd tussen de scheidsrechters :)

Gisteren gaven Werp op tijd en de Plantrekkers aan elkaar partij op het ondertussen bekende speelveld opzij van de douanetoren. De strijd ging gelijk op waarbij het eerste game naar de Plantrekkers ging.  

In het tweede game kwam de motor van Tom op dreef zodoende Werp op tijd langszij kwam en gelijk maakte. Het derde game moest beslissen wie met de overwinning ging lopen. Ben maakte een fout door tweemaal een blokje in het veld terug te gooien waardoor het terug moest gezet worden. Dat werd vrij snel rechtgezet door sterspeler Hanna. Werp op tijd, die op dreef waren, zagen echter hun kans en dreven door. Conclusie winst voor Werp op tijd.

Eindstand Werp op tijd - Plantrekkers: 2 - 1



maandag 23 april 2018

Spannende wedstrijd

Vandaag gaf de ploeg 105 partij aan Werp op tijd. Beide partijen wisten er de spanning in te houden. Het ging gelijk op en het was al snel 1-1. In game 3 trok 105 aan het langste eind en wonnen met 2-1.

Eindstand 105 - Werp op tijd: 2 - 1

woensdag 18 april 2018

2e duel beslecht op basis van ervaring

Het was weer een lekker weertje dinsdag om de tweede match in poule A te spelen. Oud gediende Kubb Pasa nam het op tegen een nieuw team: Grote Opmetingen. Kapitein Nele nam het voortouw en bracht Kubb Pasa snel op voorsprong. De mannen van de Grote Opmetingen moesten lang zoeken naar de juiste werptechniek en tactiek. Roel ronde het eerste game af met enkele rake worpen, 1-0 in de pocket.

Het tweede spelletje leek uit te draaien op een gelijkaardig scenario. Doch de gemiste kansen van Kubb Pasa en de op volle toeren draaiende tegenstanders zorgde er voor dat Marc & co: 1-1 gelijk kwamen.

Het derde spel moest beslissen over winst of verlies. Het ging in de eerste worpen gelijk op tot Kubb Pasa de sloophamer bovenhaalde en 3 kubbs in hun werpbeurt omver kegelden. Charon en co hielden de spanning er goed in door de koning een aantal keren te missen. Uiteindelijk werd hij vol geraakt en geraakten buitenstaanders zelfs onder de indruk van de vreugdekreten van Kubb Pasa.


Eindstand 2-1 Kubb Pasa - Grote Opmetingen.






woensdag 11 april 2018

Titelverdediger kansloos onderuit in openingsmatch KadasaKubb 2018

Zoals de “traditie” het wil bij de grote tornooien neemt titelverdediger Skubbidoe de handschoen op in de openingsmatch. Uitdager was Swaffelclub de Jean’s, de derde van vorig jaar, die op volle sterkte aantrad. Skubbidoe kwam daartegenover gehavend aan de start zonder sterspelers Laurens en Marianne.
In het openingsspel nam de bronzen medaille van vorig jaar een vliegende start door meteen 2  veldkubbs om te gooien. Een mentale slag waarvan de titelverdediger niet meer herstelde. 1-0. Een zelfde beeld bij het tweede spel waarbij nogmaals geopteerd werd voor een verschroeiende start. Ondanks stevig weerwerk van onder meer Veerle konden ze geen vuist maken tegen de vroege achterstand in het tweede spel. 2-0. De overwinning was binnen en de Jean’s stootten door naar 3-0. Een Mooie collectieve overwinning aangestuurd door veldmmaarchalk Raf V.

Een faire sportieve eerste match; dat smaakt naar meer! Hieronder ook nog enkele sfeerbeelden. De overige foto's kunnen jullie hier terugvinden.










dinsdag 10 april 2018

Trekking Kubbkampioenschap 2018

Deze morgen is door een onschuldige hand de trekking gebeurt voor de komende competitie.

In groep 1 zitten

KAFIPAMA
SWAFFELCLUB DE JEAN'S
KUBB PASA
GROTE OPMETINGEN
SKUBBIDOE

In groep 2 zitten:

DE PLANTREKKERS
HOFDAMES
WERP OP TIJD
KUBBASTER
105

Vergeet niet Tom, Kim of Ben te verwittigen wanneer jullie een wedstrijd spelen! Zodoende kunnen wij zorgen voor een scheidsrechter, sfeerbeelden en wedstrijdverslag.

Wij wensen iedereen succes!

dinsdag 13 februari 2018

Kubben

Bij deze al de aankondiging voor ons Kubb-kampioenschap. Het geeft jullie de kans om reeds na te denken over het samenstellen van de ploegen. De juiste data geven we nog wel mee.

Zware vragen komen naar boven. Gaan jullie spelen met dezelfde formatie van vorig jaar? Gaat de transfertmarkt opengesteld worden om ploegen te versterken? Gaan op deze manier spelers vertrekken naar andere ploegen? 

Wij vinden het alleszins spannend en zijn alvast curieus wie er dit jaar gaat winnen. Bij deze nogmaals de winnaars van vorig jaar.




Toneelstuk Central Park West

Onze eigenste collega Leen speelt mee in "Central Park West" van Woody Allen. Dit stuk gaat door in het "Dionteater Sint-Camillusstraat 29, 2610 Wilrijk".

Allen daarheen zou ik zeggen!


dinsdag 6 februari 2018

Bach Cantates

Naar jaarlijkse traditie kunnen jullie weer gaan luisteren naar Hanna en koor Waelrant.


donderdag 11 januari 2018

Kadaster Boom


Het ziet er niet goed uit voor het kadaster
www.gva.be
Aan de Kaai in Boom, ter hoogte van de Heldenplaats, is donderdagochtend een kraanwagen gekanteld. Niemand raakte gewond, maar de takelwerkzaamheden zullen...

vrijdag 5 januari 2018

concert Blendissimo

Blendissimo is een vocaal ensemble met een prachtige mix van stemmen. In stilistisch verfijnde vorm brengen zij een bonte mengeling van uiteenlopende muziekstijlen. Bekende nummers worden onder leiding van dirigent Johan De Lombaert nieuw leven ingeblazen. Blendissimo laat de moeilijkste noten uit de hedendaagse pop- en rockmuziek meerstemmig blenden. Het is een enthousiaste groep die plezier beleeft aan het samen zingen.
met als Tenor: Leen De Graeve (Antenne 105)

Inkom + drankje einde concert  €15 
Kaarten zijn te verkrijgen via
www.blendissimo.be
of bij Leen De Graeve (lokaal 2B 34)

donderdag 4 januari 2018








Beste,




Hieronder vindt u de uitnodiging van het Galaconcert van de Koninklijke Harmonie van Financiën "In Flanders Fields" van zaterdag 13 januari 2018.




Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...