dinsdag 16 mei 2017

Kubb




Kafipama maakte vrijdagmiddag  5 mei voor de eerste keer hun opwachting. Tegenstander van dienst was Swaffelclub “ De Jean’s”. De Jean’s hadden al wat oefening achter de rug na hun vorige wedstrijd gewonnen te hebben tegen Het Kubbaster. Veel was er dus niet nodig om 0-3 te eindigen. Swaffelclub “ De Jean’s” blijkt een geduchte tegenstander te zijn. Andere ploegen wees gewaarschuwd.

 

9 mei speelde Werp op tijd tegen Skubbidoe na een spannende match werd de stand  1-2. Werp op tijd had eventjes de tijd nodig om goed in het spel te komen, maar kon de 2° match na enkele spannende momenten winnen van Skubbidoe. Bij het 3° beslissende  spel wist Skubbidoe als nog de winst binnen te halen.


Maandag 15 mei namen de dames van Jan & Alleman het op tegen de heren van Swaffelclub “ De Jean’s”. Het eerste spel werd gewonnen door de Jean’s, maar de dames  lieten zich niet van de wijs brengen en  wisten de 1-1 binnen te halen. Het werd een off-day voor de mannen, want ook het 3° spel was voor de dames van Jan & Alleman.

 

 

Nog eventjes de juiste werptechniek :

De werpstokken worden steeds onderhands in de lengterichting geworpen. Elke worp met volgende eigenschappen (eventueel gecombineerd) is ongeldig:

  • zijwaarts werpen,
  • helikopteren (meer dan 45° horizontaal laten draaien)
  • bovenhands werpen
     
    In geval van discussie heeft de scheidsrechter het laatste woord.
     
     
     
     
     
     
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...