maandag 29 mei 2017

Penalty-shootout

Door een identieke gelijke stand en gelijk "puntensaldo" tussen 3 teams in poule A wordt een korte penalty shootout georganiseerd. Deze zal doorgaan, morgenmiddag.


Instructies penalty-shootout:


De drie teams vaardigen elks 3 spelers af die het tegen elkaar opnemen. Elke speler van het team gooit 3 keer zodat er 9 maal per team geworpen wordt. Er wordt over de gehele afstand (8m) geworpen en het doel is om zoveel mogelijk kubbs omver te werpen. De koning wordt eveneens opgesteld. Wordt deze tijdens de beurten omgegooid, eindigt de beurt van het desbetreffende team en staat dit gelijk aan nul. De uiteindelijke ranking tussen de 3 teams wordt opgemaakt naar gelang het aantal omvergeworpen kubbs.

Voorbeeld 1:
Alle 3 teams gooien een gelijk aantal kubbs om (2 kubbs). Penalty's worden volledig hervat.
Voorbeeld 2:
Team A gooit 3 kubbs om, Team B gooit 2 kubbs om en Team C gooit 1 kubb om: Team A wordt 1 in de groep en Team B wordt 2e en gaat mee door naar de halve finales.
Voorbeeld 3:
Team A gooit 1 kubb om, Team B en Team C gooien er geen enkel om. Team A wordt sowieso al 1e. Team B en C hernemen de penalty's en werpen terug negen beurten om de laatste halve finaleplaats te bemachtigen.
Voorbeeld 4:
Team A en Team B gooien beiden 2 kubbs om, Team C slechts 1 kubb. Team C wordt 3e e, Team A en B hernemen de penalty's en werpen terug negen beurten om te bepalen wie groepswinnaar wordt.

donderdag 18 mei 2017

Kubb update


Kubb

 De poule fase loopt op zijn einde. Hierbij de voorlopige tussenstand.
We blikken ook al vooruit naar de (halve) finale(s).

 

Vanaf 30 mei worden de halve finales gespeeld.

De finale en troostfinales worden ten  laatste 15 juni gespeeld.

Teams spreken zoals in de poules onderling een te spelen datum af en geven dit door aan Kadasa.

Nog enkele richtlijnen hierover:

De ingeschreven teamleden dienen deze wedstrijden te spelen, met minstens 3 personen.

 Samenstelling van het team dient de dag op voorhand te worden doorgegeven.

Iedere speler mag maximum 2 x werpen, en moet minimum 1X werpen per beurt .

Het team dat als eerste 2 spelletjes wint in de halve finale gaat door naar de finale.

De troost finale bepaalt wie derde eindigt, hier telt hetzelfde:  wie eerst 2 spelletjes wint, wordt 3°.

Bij de finale, wie eerst 3 spelletjes wint, is dit jaar onze Kadasa kubb winnaar.

Voor de finale voorzien we iets speciaals, dus kom zeker supporteren.

Sportiviteit en fairplay worden ook beloond.

Sportiviteit  een begrip is dat ongeveer overeenkomt met het ethos van de sport. Het omvat het gedrag dat van een goed sportman of -vrouw wordt verwacht wanneer hij of zij de sport uitoefent. Sportiviteit is het naleven van de geschreven en de ongeschreven regels die bij een sport horen.

Prijsuitreiking 16 juni op tuinfeest.

dinsdag 16 mei 2017

Kubb




Kafipama maakte vrijdagmiddag  5 mei voor de eerste keer hun opwachting. Tegenstander van dienst was Swaffelclub “ De Jean’s”. De Jean’s hadden al wat oefening achter de rug na hun vorige wedstrijd gewonnen te hebben tegen Het Kubbaster. Veel was er dus niet nodig om 0-3 te eindigen. Swaffelclub “ De Jean’s” blijkt een geduchte tegenstander te zijn. Andere ploegen wees gewaarschuwd.

 

9 mei speelde Werp op tijd tegen Skubbidoe na een spannende match werd de stand  1-2. Werp op tijd had eventjes de tijd nodig om goed in het spel te komen, maar kon de 2° match na enkele spannende momenten winnen van Skubbidoe. Bij het 3° beslissende  spel wist Skubbidoe als nog de winst binnen te halen.


Maandag 15 mei namen de dames van Jan & Alleman het op tegen de heren van Swaffelclub “ De Jean’s”. Het eerste spel werd gewonnen door de Jean’s, maar de dames  lieten zich niet van de wijs brengen en  wisten de 1-1 binnen te halen. Het werd een off-day voor de mannen, want ook het 3° spel was voor de dames van Jan & Alleman.

 

 

Nog eventjes de juiste werptechniek :

De werpstokken worden steeds onderhands in de lengterichting geworpen. Elke worp met volgende eigenschappen (eventueel gecombineerd) is ongeldig:

  • zijwaarts werpen,
  • helikopteren (meer dan 45° horizontaal laten draaien)
  • bovenhands werpen
     
    In geval van discussie heeft de scheidsrechter het laatste woord.
     
     
     
     
     
     
     

donderdag 4 mei 2017

Jan & Alleman - Kubbaster

In Poule B namen Jan & Alleman (zonder Jan) het op tegen het Kubbaster. Het Kubbaster had hun eerste wedstrijd verloren en zinde op revanche. Het eerste spelletje bleek een tactisch zenuwslopende strijd te zijn waarbij Jan & Alleman de tactiek hanteerde om de veldkubbs zo ver mogelijk te werpen. Hier deden ze zichzelf uiteindelijk de das mee om, want het Kubbaster kon traag maar zeker elke kubb omver werpen waardoor ze het eerste spelletje binnenhaalden.

Het Kubbaster begon in het tweede spelletje voortvarend en stonden op een bepaald moment 3 omvergeworpen kubbs voor, maar onder leiding van Melissa werd de scheve situatie rechtgezet.

 In het derde spelletje hadden de dames van Jan & Alleman de smaak te pakken en gooiden – mede dankzij enkele grote missers van hun tegenstanders –  eenvoudig het spelletje uit. De eerste winst is binnen voor het team van den 105, terwijl het Kubbaster hun eigen lot niet meer in handen heeft voor een eventuele plaats in de halve finale.

Einduitslag: Jan & Alleman - Kubbaster: 2-1

Skubbidoe - Still Standing

Deze middag droog weer, dus was het weer tijd voor een wedstrijdje Kubb. 

Skubbidoe nam het op tegen Still standing. Vol enthousiasme begonnen beide teams aan de match. Verschillende kubbs werden op een haar na gemist door beide ploegen, maar het was Still standing die er 1-0 van maakte. 

Door de cheer ‘Skubbi skubbi Skubbidoe’ en goed gemik wist Skubbidoe er 1-1 van te maken. Het derde spel moest dus het verschil maken. 

Still standing wist zich staande te houden en won overtuigend, de 2-1 was een feit. 

Einduitslag: Skubbidoe - Still Standing 1-2

woensdag 3 mei 2017

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...