vrijdag 28 april 2017

Kubb Pasa? - Werp Op Tijd

Deze middag gaven Kubb Pasa? en Werp Op Tijd elkaar partij op het nu al overbekende stukje gras in park Spoor Noord. Door de redelijke weersomstandigheden was er een mooie opkomst van supporters. Plus, we krijgen af en toe al wat externe toeschouwers. Nog een paar wedstrijden verder en we moeten tickets verkopen...

De routiniers van Kubb Pasa? kwamen als eerste aan de beurt en lieten blijken dat ze het deze keer meenden om te winnen. Doordat Werp Op Tijd moest starten met een speler te weinig trommelden ze een nobele vrijwilliger op vanuit het publiek. Door deze verwikkelingen konden de dames van Kubb Pasa? het eerste game binnenhalen met een super spelende Charlotte.

In game twee sloeg de motor van Werp Op Tijd aan plus ze konden nu ook rekenen hun vierde speler, Linda. Man van de game was Herman "Raket" die met zijn aparte techniek telkens de kubb's wist te raken. De dames van Kubb Pasa? boden weerstand met een nog steeds goed spelende Charlotte maar het mocht niet baten. Werp Op Tijd ging met het punt lopen en de 1-1 was een feit.

Kubb Pasa? had al eerder op dit punt gestaan en het moet gezegd worden ze bleven proberen. Spijtig genoeg was er tegen de werptechniek van Herman "Raket" en Nathalie weinig aan te vangen. In een mum van tijd was het aan hun om de koning te raken. De 1-2 stond op het bord en was een feit. 

Einduitslag: Kubb Pasa? - Werp Op Tijd 1-2



Bij deze wil ik jullie nog de data doorgeven voor komende wedstrijden:

2/05/2017: Still Standing - Werp Op Tijd
4/05/2017: Skubbidoe - Still Standing
5/05/2017: Kafipama - Swaffelclub "De Jean's"

Hopelijk kunnen we bij deze wedstrijd weer rekenen op de supporters!

donderdag 27 april 2017

Oproep

Bij deze doen wij een oproep tot supporters. Wil je tijdens de middag een frisse neus halen en niet binnen zitten? Kom dan supporteren voor onze Kubb spelers zoals anderen gisteren hebben gedaan.



 




woensdag 26 april 2017

Skubbidoe - Kubb Pasa?

Het was een goeie en spannende wedstrijd vandaag tussen Skubbidoe en Kubb Pasa? Beiden gaven elkaar partij op het veld van eer onder een lekker zonnetje. Jawel de weergoden waren ons vandaag ook weer goed gezind.

De eerste game werd goed ingezet door Skubbidoe. Telkens waren er goeie voltreffers wat maakte dat zij de eerste game op hun rekening mochten schrijven. De dames van Kubb Pasa? lieten zich niet doen en kwamen sterk opzetten in game twee. Doordat de dames en heren van Skubbidoe vroegtijdig de koning raakte ging de game verdiend naar Kubb Pasa, gevolg 1-1.

Het laatste game ging vlot voor de Skubbidoeërs. De dames van Kubb Pasa? probeerden van te volgen maar uiteindelijk ging de overwinning naar de overkant. Bij Skubbidoe voelden ze de stress om de koning omver te krijgen. Het is hun gelukt na 14 keer gooien! Ze weten het wel spannend te maken wat beloofd voor latere wedstrijden.

Naast het veld hadden we vandaag een goeie opkomst van supporters. De sfeer zat er onmiddellijk in met een mexican wave. We hopen dat er voor de volgende wedstrijden ook voldoende supporters zijn wat heel het gebeuren een extra dimensie meegeeft.

Eindstand: Skubbidoe - Kubb Pasa?: 2-1



dinsdag 25 april 2017

De kop is er af

Deze middag is de eerste wedstrijd van de Kadasakubb tussen de buien in, gespeeld. Het Kubbaster nam het op tegen Swaffelclub "De Jean's". Het was een lekkere onderhoudende wedstrijd. Beide ploegen hebben een aantal goeie spelers in hun rangen. 

Het Kubbaster nam in game 1 snel de leiding onder regie van sterspeelster Veerle. De Swaffelaars daarentegen lieten zich niet doen. Door een goeie samenwerking kwamen ze 0-1 voor. Na het wisselen namen ze ook game 2 voor hun rekening. In game 3 miste Michel de koning op een haar waardoor Kubbaster de eer kon redden en er 1-2 kon van maken. 

Eindstand: Kubbaster - Swaffelclub "De Jean's" 1-2



maandag 24 april 2017

KadasaKubb

Vanaf maandag 24 april gaat de Kadasakubb voor het AMCA-gebouw van start. Er hebben zich 8 ploegen kandidaat gesteld.
Vandaag werden de poules( poule A & poule B) voor de kubb getrokken. Van zodra de foto's beschikbaar zijn zullen we ze hier publiceren. Ook gaan we proberen om per gespeelde wedstrijd een verslagje te posten met een fotooke.


Poule A:


Still standing:  Liliane, Hanna, Ilse & Natalie (reserve : Ben)


Werp op tijd: Linda, Herman, Nathalie & Bert


Skubbidoe: Laurens, Veerle, Marianne & Hugo (reserve: Kelly)


Kubb Pasa?: Charon, Hanne, Nele & Charlotte (reserve: Tine & Roel)




Poule B:


Het Kubbaster: Eric, Stefan, Veerle & Kaatje


Kafipama: Matthias, Paul, Frieda & Katelijne


Jan & Alleman: Leen, Sabrina, Kris & Melissa (reserve: Jan, Petra & Marijke)


Swaffelclub De Jean's: Michel, Thomas, Raf & Ihor (reserve: Bram)


Spelverloop


Iedere ploeg van de poule speelt 3 wedstrijden (telkens tegen een andere ploeg van de poule).
De 2 beste ploegen van elke poule gaan door naar de halve finales.
De 1° ploeg van poule A speekt dan tegen nummer 2 van poule B.
De 2° ploeg van Poule A speelt tegen de 1° ploeg van poule B.
Grote Finale

Graag hadden we  2 ploegen van elke poule gekend die al een wedstrijd willen spelen in de week van 24 april .


(Het is de bedoeling dat de ploegen onderling een datum afspreken en dit laten weten aan Ben, Tom of Kim wanneer er gespeeld wordt).


Veel Kubb plezier en let de games begin


Ps: Hou ook een beetje rekening met het weer.

Overlijden Marcel Van den Brande

We melden met droefheid het overlijden van oud collega Marcel Van den Brande. Rouwbrief                                                     ...